Regulier
Regulier kippenvlees scoort uitstekend op voedselveiligheid, betaalbaarheid en ecologische duurzaamheid.
Milieuvriendelijkheid
De reguliere kippenrassen zijn bij uitstek geschikt om uiterst efficiënt voer om te zetten in hoogwaardige eiwitten. Dankzij de scherpe voederconversie heeft regulier kippenvlees – vergeleken met andere vleessoorten – de laagste CO2-footprint. Dus deze kip verbruikt het minste voer om om te zetten tot vlees.
Dierenwelzijn
Iedereen denkt bij de reguliere kip aan de door Wakkerdier verzonnen term PLOFkip, wij zelf noemen deze kip de BOFkip, ze leven onder goede omstandigheden in goed geventileerde stallen met een dag en nacht ritme, ze voelen zich hierdoor kiplekker !
Duurzaamheid
Reguliere kip is duurzaam. Door de efficiëntie waarmee het kippenvlees geproduceerd wordt, is de hoeveelheid landbouwgrond die nodig is voor voedselproductie uiterst beperkt. Zo draagt reguliere kip bij aan de wereldvoedselvoorziening.
Eisen aan de pluimveebedrijven
Om kippenvlees te produceren, wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokkerij, de broederij, de pluimveehouder, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB-normen.
Ons Vlees is 100% Halal
Tante Door
Kijk op de website www.tantedoorkip.nl, ook daar maken wij deel van uit, zie kopje onze bedrijven.
Het Tante Door kipconcept richt zich op een betere balans tussen dier, milieu en mens en biedt jou duidelijkheid in leefwijze en opgroei van onze kippen. Zo kies je bewust jouw stukje kip.
Gericht op een betere balans tussen dier, milieu en mens
Wij kunnen niet in één dag de wereld veranderen, maar samen met jou doen we elke dag een stapje. Binnen het Tante Door kipconcept streven wij naar een continue verbetering van de balans tussen de facetten dier, milieu en mens. Om tot een, naar onze mening, betere balans te komen hebben wij weloverwogen keuzes gemaakt. Keuzes als het langzaamgroeiende ras, de leeftijd van onze kippen, het soort voer, het gegarandeerde inkomen voor onze Tante Door boeren, maar ook de vestigingsplaatsen van onze bedrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds onze start in 2014 hopen wij dat onze keuzes binnen het Tante Door kipconcept hebben geleid tot een bijdrage aan een betere balans tussen dier, milieu en mens.
Volledig antibiotica- en cocciodiostaticavrij concept
Het gebruik van antibiotica en coccidiostatica wordt in de gehele keten van het Tante Door volledig uitgesloten. Om te voorkomen dat de Tante Door kippen ziek worden krijgen zij speciaal voer. Door het toevoegen van etherische oliën, zuren en butyraten aan het voer van de Tante Door kippen wordt de darmgezondheid ondersteund. De etherische oliën en zuren werken antibacterieel en butyraten werken ontstekingsremmend en hebben daarmee een helende werking op de darm. Tante Door is een 100% antibioticavrij kipconcept en daarnaast het eerste kipconcept in Nederland dat volledig is overgestapt op coccidiostaticavrij voer. Ook is het vlees van onze Tante Door kippen volledig vrij van gevaarlijke Salmonella.
100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten
Wij vinden het belangrijk dat je weet waar jouw stukje kip vandaan komt. Tante Door is een 100% Nederlandse kip omdat alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Van moederdier tot aan de slager.
Het is een volledig gesloten keten in eigen beheer en staat geheel op eigen benen. Juist hierdoor zijn wij in staat, om samen met alle schakels in de keten, snel verbeteringen door te voeren. Het Tante Door kipconcept heeft naast de algemene standaard certificeringen een totaal eigen controleprogramma wat onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd wordt door Kiwa VERIN.